Latkes voor Chanoeka
Benodigdheden:
Kilo geschilde en grof geraspte aardappels
Een geschilde en geraspte ui
Twee eieren
Drie eetlepels meel
Halve theelepel bakpoeder
Halve theelepel zwarte peper
Een theelepel zout
Olie voor de koekepan
Bereiding van de latkes:
De geraspte aardappels en ui met keukenpapier deppen om het overtollige vocht eruit te halen. In een kom aan de aardappels en ui het meel, zout, peper en bakpoeder toevoegen en goed mengen. Vervolgens de eieren toevoegen en goed mengen.
Olie in de koekepan verhitten, en telkens een lepel van het latkesmengsel in de koekepan bakken. Afhankelijk van de grootte van de koekepan kunnen er meerdere latkes tegelijk als pannekoeken gebakken worden.
Voor de afwisseling kun je ook grof geraspte zoete aardappelen/ wortels/ courgette etc. aan het aardappelmengsel toevoegen.
Een vrolijk Chanoeka!