BSD

Bestaat de Hel?

hel

Laten we eerst eens vragen, bestaat er een leven na de dood? Persoonlijk weet ik dit omdat de man bij wie ik benzine tank mij het volgende vertelde. Op een avond toen ik een tank vol gooide met benzine, voelde ik mij moe. De bezoeker zei dat ik geen recht had vermoeider te zijn dan hij, immers, "Gisteren kreeg ik een klap op mijn hoofd en was voor een minuut en vijftien seconden dood." Nu was ik klaarwakker. Ik vroeg onmiddellijk, "Heb je het glanzend licht gezien?" Ja, zei hij. Toen zei hij dat God hem vertelde dat hij door kon gaan, of teruggaan in zijn lichaam. Hij koos ervoor om terug te gaan. Inmiddels is men in de ambulance bezig te reanimeren. Op het allerlaatst, voordat de ambulancebroeders gehouden zijn te stoppen met het reanimeren, gingen zijn ogen open.

Ik heb veel meer dan alleen maar benzine getankt. Ik kreeg een ooggetuige verslag van het leven na de dood. Duizenden van dergelijke getuigenissen zijn gedocumenteerd, die allemaal voor een groot deel dezelfde dingen beschrijven. Dit betekent dat we kunnen weten dat er een hiernamaals bestaat, net zoals we weten dat Antarctica bestaat. Iedereen die er heengaat komt terug met hetzelfde verslag. Dus vrees niet. De dood is slechts een nieuw soort leven.

Hoewel, hoe zit het met de hel? Wie is er niet bang bij de gedachte dat om voor eeuwig in een vurige oven te belanden? Wees hier ook niet bang voor. Zielen zonder lichaam ervaren geen fysieke pijn, maar vrezen de hel. Het echte woord voor "hel" gehinom, betekent huilen. Mensen huilen daar van de pijn. Maar wat voor soort pijn?

Er was eens een man die zijn hele leven had gespaard voor een reis naar een ver eiland. De legende wil dat op dit eiland het zand uit diamanten bestaat. Hij becijfert, dat hij ongelooflijk rijk zal zijn. Hij komt eraan en inderdaad overal zijn diamanten. Hij begint ze te verzamelen. De lokale bevolking zegt: "Ben je gek?! Waarom zou je dit zand willen? Het is gewoon zand!" Hij negeert hen. Maar na er een tijdje te hebben gewoond neemt hij hun gewoonten over. Op het eiland is de meest gewilde grondstof varkensvet en niet diamanten. Hij gaat in zaken en wordt de rijkste man van het eiland.

Jaren later komt hij thuis in een enorme boot. Hij vertelt zijn vrouw vol trots hoe succesvol hij was en wat een fortuin hij bij zich had. Ze zegt alleen maar: "Wat ruik ik daar toch?" Inderdaad, zijn boot vol rottend varkensvet is op het hele strand te ruiken. Op dat moment begrijpt hij het. Hij valt op de grond en huilt onafgebroken. Ze huilt, "Heb je eigenlijk wel diamanten meegebracht?" Hij zoekt een uur en vindt uiteindelijk een paar kleine diamanten in zijn schoen, waarna ze een bescheiden leven leiden.

Ja. Er is vuur in de hel. Het zijn de dingen die we verkeerd deden. En de hel is gewoon een enorm vergrootglas. Een vergrootglas neemt zonlicht op en maakt het heet genoeg om te branden. De hel vergroot onze wandaden totdat onze ziel brandt. De zonden die we hier doen zijn daar verschillend. Het is een meer Goddelijke wereld. Een gevoeliger wereld. Een intensere wereld. Het is als het voelen van de pijn en de spijt van het varkensvet, alleen vele malen meer. Geen dichter kan dat niveau van pijn in woorden vangen. Maar het is misschien een klein beetje alsof je een film hebt gemaakt van al je meest betreurenswaardige gedachten en handelingen. En dat die film in alle theaters over de hele wereld wordt gedraaid. God zal naar die film kijken. Hij stuurde je naar deze aarde voor 70 of 80 jaar om diamanten te bemachtigen. Nu kan Hij de stank niet verdragen. Het moet pijn doen als de hel.

Maar het pijn doen is ook goed. Overweldigende ervaringen brengen wat loutering wordt genoemd. Dat is als de opluchting na een goede huilbui. Gehinom brengt ook opluchting en opwekking. En een nieuw perspectief waar je later dankbaar voor zult zijn. Zie, God wrijft je het niet in je gezicht. Hij boent het ingebakken vuil van je gezicht waarmee je al te lang hebt rondgelopen zonder het te merken. Het is ook tijdelijk. Maximaal twaalf maanden en slechts zes dagen per week. Je viert Sjabbat in de hemel, en daarna is het weer aan het werk. Altijd onthouden, Gehinom is een voorbereiding, niet een bestemming. We gaan allemaal naar het paradijs. Sommige hebben gewoon wat tijd nodig om zich voor de gelegenheid te kleden.

Dat gezegd hebbende, is het mijn taak om je daar weg te houden. Dus zal ik je leren hoe te investeren in je leven na de dood, er wachten enorme fortuinen en geen varkensvet. Eerst heb je de juiste mentaliteit nodig. Vergeet niet dat al je gedachten en daden worden vastgelegd. Elk ding telt, en je bent in God's tijd. Je doel is om elk moment dat te doen waarvan je denkt dat Hij het wil. De mogelijkheden om glanzend, sprankelende Goddelijke daden te doen zijn zo veelvuldig als het zand. Je hoeft ze alleen maar te zien en actie ondernemen.

Ten tweede moeten we de waarde van de munt begrijpen. Het pensioenfonds waarop je vertrouwt is waardeloos. De echte diamanten zijn nederigheid, zelfopoffering en vriendelijkheid. Ten derde, laag kopen en hoog verkopen. Als er iets gebeurt dat je niet bevalt, laster God daarvoor niet. Dank God daarvoor. Zo maak je winst. Omdat kleine ongemakken hier hele ladingen in Gehinom wissen, of het geeft je een grote promotie in het paradijs. Hoe dan ook, het is een geschenk. Zeg bedankt. Ten vierde, weet dat de grootste winst zal komen van de grootste offers. Geef aan het goede doel tot het pijn doet. Bid tot je uitgeput bent. Studeer Tora wanneer het in jouw ogen geen zin heeft en je er niet voor in de stemming bent. Doe dit dagelijks, en je zult enorm rijk worden.

Er is een interessant feit over de komende wereld. Als je de hoogste trede in de hemel kon bezoeken, een rang hoger dan zelfs Mozes en de Messias, weet je wie je daar aantreft? Een heel vette man. Een onwetende en veelvraat, die niets met zijn leven deed. Dus waarom is hij daar, op het hoogste niveau van de wereld die komt? Weet je, als kind, zag hij zijn vader op de brandstapel voor God's heilige naam. Hij zag dat zijn vader broos en dun was, en daarom snel verbrandde. Hij besloot toen dat hij altijd zo veel mogelijk zou eten. Dus, zei hij, als hij ooit voor God's heilige naam zou moeten branden, "Zal ik branden en branden en branden. Jongen, wat zal ik branden!" Elke hap die hij at was voor God. In de wereld van de waarheid, bestaat zijn hele wezen uit diamanten, en, jongen, wat moet hij schitteren.

In de toekomst, in het Messiaanse tijdperk, zullen dood en lijden eindigen. De hemel, met alle zielen daarin, zal dan deel uitmaken van deze wereld. Er zal letterlijk de hemel op aarde zijn. En jij beslist direct wanneer dat gebeurt. Want als je begint te jagen naar Goddelijkheid in plaats van naar geld, word je hemels. Wanneer we dat allemaal doen, wordt de wereld hemels. Dan kunnen de zielen binnenkomen en zich thuis voelen. We zullen herenigd zijn in een eeuwig paradijs precies waar we zijn. Laten we er nu mee beginnen.

Door Shmuel Pollen

Bron: Doe Hell Exists?

Studiecentrum voor Noachieten uit de vier windhoeken.

Aantekeningen

Home Malben

Begrippenlijst

printer

Emuna is het standvastig geloof in een enige, soevereine, alwetende, welwillende, geestelijke, bovennatuurlijke en almachtige Schepper van het universum, die wij God noemen. Emuna bestaat uit drie niveaus: Niveau één is het geloof in de Goddelijke Voorzienigheid; Niveau twee is het geloof dat Hashem alles doet wat het beste voor ons is; Niveau drie is het geloof dat Hashem alles doet met een specifiek doel. Deze thesen zijn nader uitgewerkt in het boek "The Garden of Emuna".

Hashem betekent letterlijk: "de Naam" is een vervangende term voor de Almachtige zodat wij niet riskeren Gods naam ijdel te gebruiken.

Tora is letterlijk "instructie"; Er zijn twee betekenissen. De vijf boeken van Mozes zijnde Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium en meer in het algemeen verwijst het naar de Joodse leer en wat wij ten onrechte het Oude Testament noemen.