BSD

Soefganiot 12 stuks

Soefganijot- donuts

Ingrediƫnten

  • 600 gr. patentbloem
  • 300 cc melk
  • 6 eetlepels cognac
  • ei geel van 6 eieren (let op bloed)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 zakjes gist
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 theelepel zout
  • zonnebloem olie om te bakken
  • aardbeienjam en poedersuiker

Bereidingswijze

  • Los de gist op in lauwe melk, meng daarna alle ingrediĆ«nten door elkaar (behalve de jam en de poedersuiker).
  • Bedek de pan met een natte theedoek.
  • Laat het mengsel nu op een warm plekje anderhalf uur rijzen.
  • Schep een volle eetlepel en bak de soefganiot in hete olie.
  • Als ze afgekoeld zijn, snijd ze driekwart open, doe de jam erin en bestrooi ze met poedersuiker.

Studiecentrum voor Noachieten uit de vier windhoeken.

Aantekeningen

Home Malben

printer

Een alternatief voor de oliebollen?