BSD

Een sefardische visschotel

Een hoofdgerecht voor 4 personen of als bijgerecht voor 8 personen. Dit gerecht kan met pitabrood of met rijst geserveerd worden.

Een pittig Sefardisch visgerecht

Kilo tot anderhalf kilo stevige witte visfilet, vers of diepvriesvis. Wanneer je diepvriesvis gebruikt: sap van een halve citroen.
Een bosje gewassen koriander of peterselie.
Een grote of twee kleine tomaat.
Vier wortels.
Vier aardappels.
Twee uien.
Enkele selderijstengels.
Een rode of een groene paprika.
Enkele knoflookteentjes.
Zout.
Peper.
Pittige paprikapoeder.
Komijn.
Kurkoem.
EĆ©nderde kop olijfolie.

De gewassen koriander of peterselie in een grote brede pan verspreiden.
Daarover heen de groente, in grote stukken gesneden.
Als laatste de in stukken gesneden vis bovenop de groente leggen.
Diepvriesvis laten ontdooien en in koud water leggen en laten weken. Sap van de halve citroen toevoegen en nog 10 minuten laten weken, daarna afspoelen.
Vervolgens de kruiden, naar believen over alles heen strooien en de olijfolie toevoegen.
Aan de kook brengen en ongeveer een half uur laten sudderen met gesloten deksel.
In geval er te weinig vocht is, iedere keer een eetlepel water toevoegen.
In principe geeft de groente voldoende vocht af en is het niet nodig om water toe te voegen.

Studiecentrum voor Noachieten uit de vier windhoeken.

Aantekeningen

Home Malben

printer

sefardische visschotel