BSD

Hamansoren

Op Poerim worden de traditionele Hamantaschen gegeten. Hieronder volgt een recept van dit bijzondere driehoekige koekje.

Ingrediƫnten voor het deeg:

4 koppen meel
1 zakje bakpoeder
1/3 kop olie
1/4 kop suiker
tikkeltje zout
4 eieren
geraspte schil van een citroen

een ei voor het bestrijken van de hamantaschen

Vulling:

Er zijn verschillende soorten vullingen mogelijk. De traditionele maanzaadvulling, dadelvulling, chocoladepasta/chocola en allerlei soorten vruchtenjam.

De ingrediƫnten voor het deeg tot een glad en soepel deeg mengen. Het deeg tot 1/2 cm dikte uitrollen en hieruit met behulp van een omgekeerd glas cirkels uitsteken. Het overgebleven deeg opnieuw uitrollen en cirkels uitsteken totdat al het deeg gebruikt is.

Vervolgens een beetje vulling in het midden van de cirkels leggen en de cirkels tot een open driehoek goed sluiten. De hamantaschen met een geklutst ei bestrijken. De hamantaschen op een ingevette bakplaat of op een bakplaat met bakpapier leggen en in een voor verwarmde oven op 180 graden goudbruin bakken.

Poerim Same'ach, een vrolijk Poerim toegewenst!

Studiecentrum voor Noachieten uit de vier windhoeken.

Aantekeningen

Home Malben

printer

Bron: Breslev.co.il